Het maken van een representatieve website is een intensieve klus. De investering in tijd en geld betaald zich terug door klanten en andere geïnteresseerden die de website bezoeken en wellicht een product afnemen. Maar hoe bereik je deze bezoekers? Naast advertenties op papier en mond- op mondreclame, kan je er voor zorgen dat je website ook in de digitale wereld vindbaar is voor de juiste doelgroep. In dit artikel wordt de werkwijze van een zoekmachine en het begrip SEO uitgelegd.

 

Hoe werkt een zoekmachine?

Vindbaarheid website verbeteren SEO de basisEen zoekmachine indexeert het internet en zorgt er voor dat gebruikers d.m.v. zoekwoorden informatie kunnen vinden. De meest gebruikte zoekmachine op dit moment is Google. Google indexeert het internet door zich te gedragen als mens: Hij klikt op elke link van elke website die bij hem bekend is en ‘onthoudt’ welke relevante informatie hier op staat. Door programma’s, algoritmes en formules probeert Google vervolgens een zo goed mogelijk zoekresultaat te genereren. Je zoekt dus eigenlijk niet in het volledige internet, maar in de Google bibliotheek. Deze bibliotheek wordt dagelijks uitgebreid en men kan er van uit gaan dat ook nieuwe websites binnen de kortste keren gevonden worden in Google. Het marktaandeel van Google is 91% op de desktop en zelfs 98% op mobiele telefoons. Andere zoekmachines zijn Bing en Yahoo, die in Nederland de overige bezoekers genereren.

 

Wat is SEO?

SEO staat voor ‘Search Engine Optimalisation’. Het is een verzamelnaam voor alle technieken die gebruikt kunnen worden om een website vindbaar te maken bij bijvoorbeeld Google. De mogelijkheden tot zoekmachine optimalisatie variëren van slimme technische toepassingen in de opbouw van de website tot zichtbaarheidscampagnes op sociale media. Door een website SEO Slim te maken kan je er voor zorgen dat er meer bezoekers op de website komen die geïnteresseerd zijn in de organisatie, product of dienst. Een SEO Slimme website komt hoger in de (gratis) organische zoekresultaten van Google en is dus ook zonder extra kosten aan advertenties beter vindbaar.

 

Search Engine Advertisinggoogle vindbaarheid verbeteren

SEA, ook wel ‘Search Engine Advertising’, is een manier om door middel van betaling aan de zoekmachine bovenaan de zoekresultaten te komen. Het voordeel hiervan is dat de website gelijk zichtbaar is. Het gevaar is dat bezoekers, waar per klik voor betaald moet worden, niet of nauwelijks geïnteresseerd zijn in de website die verschijnt op de zoekterm. Het is immers in het belang van de zoekmachine om advertenties te tonen op bepaalde zoekwoorden en daarmee kliks te vergaren. Een SEO geoptimaliseerde website is zodanig opgebouwd dat geïnteresseerde zoekmachinegebruikers ook via de betaalde advertenties op de juiste plek terecht komen.

 

In het volgende artikel laten we zien hoe je zelf je website kan optimaliseren voor een betere SEO score.

 

SeoSlim is een professional op het gebied van het verbeteren van de online vindbaarheid van bedrijven en organisaties. We helpen je graag op weg. Stuur ons een bericht.

Wil je zien welke websites wij al hebben geoptimaliseerd? Bekijk ons portfolio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment