In het vorige artikel zijn een aantal simpele stappen beschreven die je kan volgen om een website SEO slim te maken. De wereld van SEO is altijd in beweging. Zoekmachines zijn constant bezig om het internet op een betere manier te kunnen indexeren. Het bijhouden van alle ontwikkelingen is op zichzelf al een full-time job. Wij kijken naar wat precies belangrijk is, wat wel prioriteit heeft en wat simpelweg verspilde moeite is. In dit artikel nemen we een aantal mythes en aannames van de werking van SEO door.

 

1. “Ik moet mijn website aanmelden bij een zoekmachine”

Zoekmachines zoals Google indexeren het web. Dit doen ze door gebruik te maken van software dat het internet afzoekt naar nieuwe webpagina’s door gebruik te maken van links. Je hoeft een website dus niet per se aan te melden bij Google. Als je een nieuwe site maakt, komt hij vanzelf in de index terecht. Google biedt wel een mogelijkheid om een nieuwe website toe te voegen aan de index, maar geeft geen garanties of voorspellingen of hij ook daadwerkelijk wordt toegevoegd op deze manier. Je hoeft alleen maar de hoofdpagina in te vullen. Google vindt automatisch de rest. Voeg je website HIER toe.

 

2. “Links naar een webpagina zijn belangrijker dan de inhoud”

Google kent waarde toe aan een webpagina waar andere webpagina’s naar linken. Vroeger kwam een pagina die veel backlinks had automatisch hoog in de zoekresultaten. Maar Google wordt slimmer en beoordeeld nu de kwaliteit van de linkende pagina’s in plaats van de hoeveelheid links. Links zijn nog steeds essentieel voor een hogere SEO score, maar de relevantie van de pagina’s die naar jou pagina linken zijn dus belangrijker dan de hoeveelheid. Sterker nog: een link naar jou website op een pagina met (volgens Google) te veel links wordt als niet interessant beoordeeld.

 

3. “Hoog komen in de zoekresultaten betekent meer nieuwe klanten”

Het hoger komen in de zoekresultaten is een van de doelen van een SEO slimme website. Maar velen vergeten het belangrijkste. Het gaat er namelijk om hoog te komen bij relevante zoekopdrachten. Het aantal bezoekers op een website zegt weinig over het aantal potentiële nieuwe klanten als de bezoekers op een verkeerde manier op de website terecht zijn gekomen. Daarom is het ten eerste zaak om bovenaan te komen met de juiste termen. Ten tweede zorg je er voor dat de gerelateerde keywords en de beschrijving van de website aantrekkelijk en informatief genoeg is. Hierdoor wordt de website correct weergegeven in de zoekresultaten.

 

4. “Het herhalen van de juiste zoekwoorden is het belangrijkste onderdeel van een SEO geoptimaliseerde webpagina”

Het regelmatig gebruiken van een kernwoord in een tekst zorgde er in het verleden voor dat de pagina hoger in de zoekresultaten kwam. Veel teksten werden daardoor zo geschreven dat één woord domineerde. Nu wordt een pagina beoordeeld op kwaliteit. Google heeft een algoritme ontwikkeld dat niet alleen kernwoorden ziet, maar ook synoniemen en beschrijvingen van dat kernwoord. Het ‘begrijpt’ de tekst. Een uitgebreide beschrijving van het algoritme ‘RankBrain genaamd, kan je lezen door hier te klikken. Het is nu dus belangrijker om een pagina gebruiksvriendelijk te maken door middel van een heldere tekst. Een heldere tekst betekent ook: niet te veel woorden. Richt je tot het publiek, en vraag je af wat ze willen weten als ze specifiek op jouw pagina komen.

 

5 “Hoe meer pagina’s ik heb, hoe beter”

Veel mensen denken dat Google veel waarde aan een website toe kent als hij uit veel pagina’s bestaat. Nu is dit niet zo’n rare gedachte, mits de pagina’s een goede inhoud hebben. Zoals eerder vermeld gaat Google websites nu beoordelen op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Dit houdt niet alleen in dat een website relevante informatie bevat, maar ook dat er een duidelijke structuur bestaat. Het aanmaken van veel pagina’s die niet of nauwelijks kwalitatief iets te voegen aan de gehele website is dus verspilde moeite. De website zal niet hoger komen in de zoekresultaten.

 

Bovenstaande mythes en aannames zijn slechts een kleine greep uit de bestaande opvattingen die in de wereld van SEO leven. Wil je meer lezen over SEO? Bekijk dan ook onze andere SEO blog posts.

 

 

SeoSlim is een professional op het gebied van het verbeteren van de online vindbaarheid van bedrijven en organisaties. We helpen je graag op weg. Stuur ons een bericht.

Wil je zien welke websites wij al hebben geoptimaliseerd? Bekijk ons portfolio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment