herbebossing project sri lanka

Onze vorige blog schreven we over welke nieuwe vaardigheden we aan ons spectrum toegevoegd hebben tijdens BrightonSEO. Na een paar enerverende dagen in Brighton gingen we beiden een andere kant op. Samuel met de trein via Frankrijk en België terug naar Nederland. En Joost met het vliegtuig naar Sri Lanka, waar hij het grootste gedeelte van het jaar woont.

Doneren aan herbebossing

Tijdens BrightonSEO hebben we het veel gehad over hoe we zelf een bijdrage aan de planeet willen geven. Want we vinden SEO en online marketing enorm interessant, maar we vinden het beiden ontzettend belangrijk om zelf ook concrete impact te maken. We hebben daarom besloten een gedeelte van onze omzet te gaan doneren aan herbebossing.

Reforest Sri Lanka

Het eerste project dat we ondersteund hebben is Reforest Sri Lanka. Een groep ondernemers uit voornamelijk de hoofdstad Colombo die er ieder weekend op uit trekt om door het hele land bomen te planten. Een paar dagen geleden kwamen ze langs in de buurt van de stad Anuradhapura, waar Joost woont. En dat wilden we graag ondersteunen.

1000 bomen gepland

In samenwerking met het leger zijn in 3 dagen 1000 bomen gepland rondom een aantal meren. Een ontzettend belangrijk project, niet alleen vanwege de aangeplante bomen, maar ook vanwege het bewustzijn die dit teweeg brengt. Sri Lanka is een land dat al veel merkt van de gevolgen van klimaatverandering. Maar veel mensen zijn zich er niet van bewust hoe ze hier zelf ook een bijdrage aan leveren.

Plannen voor meer projecten

Dit soort projecten laten mensen op een andere manier naar dingen kijken. En de mensen van Reforest Sri Lanka zijn enorm gemotiveerd om deze ideeën door het hele land te verspreiden. We zijn daarom ontzettend blij dat we een bijdrage hebben mogen leveren aan hun werk. Zeer binnenkort gaan we samen op bezoek bij een volgend project dat we gaan ondersteunen. Daarover uitgebreid nieuws in onze volgende blog!

Vrijwilligers van Reforest Sri Lanka.
De jonge boompjes die SeoSlim gedoneerd heeft.
Overleg tussen Joost en Reforest Sri Lanka.
Het leger maakt gaten in de grond waar de bomen in gepland kunnen worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment